top of page
Zoeken

WAT KOST EEN WEEK BACKPACKEN OP DE MALEDIVEN?

De Malediven peperduur? Uhm ja, als je in een hutje op het water wil verblijven waar je ongestoord van een Heineken biertje kan genieten dan zul je de hoofdprijs betalen. Toch is het dure imago van de eilandengroep niet bepaald terecht, dit merk je al direct bij aankomst op het vliegveld. Je kunt er gewoon een koffie krijgen voor zo’n € 2,50. Niet goedkoop, maar ook niet schreeuwend duur. Benieuwd naar het exacte budget dat je nodig hebt? Hieronder lees je hoeveel geld wij hebben uitgegeven tijdens onze week op de Malediven!


Valuta

Op de Malediven betaalt men in Maledivische rufiyaas. Eén euro staat gelijk aan zo’n 17,5 Maldivische rufiyaa, om gemakkelijk te checken wat iets kost kun je de app XE Currency gebruiken. Hier kun je aangeven hoeveel MVR (Maldivische Rufiyaa) je moet betalen en dan wordt automatisch berekend hoeveel euro dat zal zijn. Let op! Pin geen belachelijke hoeveelheden MVR, wij hebben van genoeg mensen gehoord dat ze nog ruim 300 euro aan Maldivische rufiyaas over hadden en deze kun je bij geen enkel wisselkantoor inleveren. Kortom; bereken van tevoren hoeveel je ongeveer nodig zal hebben en pin liever te weinig dan te veel. Je kunt immers vrijwel overal met CreditCard betalen.



Gemiddelde hotelovernachting

Een gemiddelde hotelovernachting op eilanden zoals Thulusdhoo en Maafushi kost tussen de 75 en de 150 euro. Dat maakt het wel een stuk lastiger om alleen af te reizen naar de Malediven. Dit is namelijk de hoogste kostenpost en het is toch wel erg fijn om die te kunnen delen met een reismaatje. Benieuwd in welke hotels wij hebben geslapen? Lees Onze favoriete hotels & restaurants op de Malediven!



Dagbudget Met een dagbudget tussen de 50-100 euro red je je prima! Uiteindelijk geldt ook hier: je kan het zelf zo gek maken als je wil. Wij hebben bij restaurantjes gegeten waar je een lokale maaltijd kon scoren voor zo'n 4 euro! Maar ook bij een mega lekker restaurant en daar betaalden we 35 euro per persoon voor drie gangen inclusief drankjes. Non-alcoholisch dat wel want op de Malediven wordt geen alcohol geschonken i.v.m. het Islamitische geloof. Lang verhaal kort; wij hebben ons prima vermaakt met een dagbudget van 65 euro per persoon. Hier hebben we niks voor gelaten en echt in luxe hotels geslapen.


☀ Always keep in mind, the best things at the Maldives are for free. It is the sun and vitamin sea. ☀

ONS BUDGET IN HET KORT


➾ Aantal: 2 personen

€ Budget: €1.040,- | Zonder Vliegtickets

✈ Vliegticket: € 200,- | Vanaf Colombo Airport Speedboat: Tussen de €10 en €35 Budget Tours: Tussen de €25 en €85 Hotel Overnachting: Tussen de €45 en €90

Eten & Drinken: Tussen de €5 en €40



bottom of page