top of page
Zoeken

10 DAAGSE ROADTRIP DOOR MAROKKO

Op zoek naar een fotogeniek, indrukwekkend en historisch land? Ga rondreizen in Marokko! Het is verrassend dichtbij, na zo'n 4 uur vliegen sta je al op Marokkaanse bodem en waan je je in een compleet andere wereld die het ontdekken absoluut waard is. Een land waar je zeker weten Ć©Ć©n van jouw bucketlist items gaat afvinken! Zonsondergang middenin de woestijn, een nacht in een riad, of dwalen door de straten van de blauwe stad? Hieronder lees je de ideale route door Marokko voor een 10-daags avontuur!



De beste reistijd šŸœ

In Marokko kan de temperatuur aardig hoog oplopen, daarom is het aan te raden rekening te houden met de beste reistijd. Vooral wanneer een overnachting in de woestijn hoog op jouw wensenlijstje staat, hier kan het namelijk gerust 45-50 graden worden. De beste tijd om naar Marokko te gaan is van maart tot mei of in de herfst van september tot november. In deze maanden is het klimaat aangenaam en goed te doen in het hele land. Vermijd de maanden juli en augustus, tenzij je zin hebt om te vertoeven in een gratis sauna. šŸ˜‰



Huur een auto en ontdek de mooiste plekken šŸš¦


Vooral in Marokko is het Ć©cht een aanrader om een auto te huren via SunnyCars. Zij zijn een betrouwbare Nederlandse tussenpartij die volledige dekking biedt. We zijn een aantal reizigers tegengekomen die problemen hadden met ontbrekende autopapieren en een extreme wachttijd bij het ophalen van de auto. Geen pretje! Bij ons is dit allemaal vlekkeloos verlopen, gelukje? Zou kunnen, toch blijven wij kiezen voor huren via SunnyCars.



Dag 1 ā‡¢ Van Tanger (Airport) naar Chefchaouen

Je kunt jouw trip starten door vrijwel direct vanuit Tanger Airport met de huurauto naar Chefchaouen te rijden. Tenzij je laat in de avond aankomt, dan is overnachten in Tanger een beter idee. Wij sliepen in Hotel Dar Omar Khayam in Tanger, dichtbij het ophaalpunt van Europcar. Ideaal qua locatie en ze serveren een heerlijk ontbijt maar echt luxe hoef je hier niet te verwachten.

Reistijd Tanger - Chefchaouen: 2.5 uur



Dag 2 ā‡¢ Ontdek de droom van elke fotograaf: Chefchaouen

Chefchaouen, ook wel de blauwe parel genoemd, is Ć©Ć©n van de plekken die je echt niet mag overslaan zodra je gaat rondreizen door Marokko. Het is een rustig bergdorpje zonder al te veel toeristische bezienswaardigheden. Het is werkelijk prachtig om door de oude medina te wandelen en omringd te worden door al die prachtige tinten blauw. Deze blauwe tinten komen nog uit de 15e eeuw toen een groep joden onderdak zocht in het noorden van Marokko. Blauw is de kleur van goddelijkheid, daarom werden de huizen in dit plaatsje ieder jaar opnieuw in de verf gezet. Hoewel er nu geen joden meer wonen hebben ze de traditie voortgezet. Ga vroeg uit de veren je zult het rijk helemaal voor jezelf hebben. Een perfect moment voor mooie foto's dus!


Nieuwsgierig naar de highlights? Lees binnenkort meer over Chefchaouen in het artikel met tips over deze blauwe parel. Na een ochtendwandeling en een Marrokaans ontbijt op het plein, rijd je verder naar de volgende bestemming: Fez.


TIP: Heb je meer tijd en wil je het iets rustiger aandoen? Slaap een nacht extra in Chefchaouen! Het wordt omringd door een prachtig natuurpark. šŸŒ±


Reistijd Chefchaouen - Fez: 4 uur



Dag 3 - 4 ā‡¢ Verdwaal in de straten van het magische Fez

In Fez kan je niet anders dan meegaan met de stroom van deze unieke stad. Het beste is om een riad te zoeken die in of dichtbij de oude medina ligt, de auto parkeer je net buiten de stadsmuren en het is aan te raden bij de accommodatie na te vragen wat een schappelijke dagprijs is. Benieuwd waar wij sliepen? Klik hier voor meer informatie over de fijnste accommodaties in Marokko.


Fez heeft zoveel moois te bieden, het is dan ook aan te raden om twee volle dagen te reserveren voor deze stad. Naast rijkversierde bouwwerken, sprookjesachtige riads, drukbezochte markten heb je er ook de beruchte leerlooierij. Lees binnenkort in dit artikel meer over de 5 leukste dingen om te doen in Fez!


Reistijd Fez - Merzouga: 8 uur


Dag 5 ā‡¢ Zonsondergang in de Sahara van Marokko

Misschien wel de mooiste (en heetste šŸ˜) ervaring in Marokko is een nacht in de woestijn. Bij aankomst word je overweldigd door de zandduinen die voor je liggen. Vanuit Merzouga worden talloze Sahara Tours aangeboden, het grootste verschil in het aanbod zit hem in het vervoer naar het tentenkamp, de voorzieningen en het eten. De dromedaris als vervoersmiddel is nog steeds erg populair, maar tegenwoordig zijn er ook aanbieders die per jeep naar het kamp gaan.


Wij kozen uiteindelijk voor een adembenemende, luxe overnachting in het Tassili Luxury Desert Camp. Deze bedoeĆÆntenten zijn net nieuw, brandschoon en liggen ver buiten al de andere kampen waardoor je echt het gevoel hebt dat je helemaal alleen in de Sahara zit. Dit kamp is niet te bereiken met een kameel omdat het zo diep in de woestijn ligt, daarom ga je met een 4x4 naar de locatie en vanuit daar doe je de kamelentocht als je dat graag zou willen. Lees binnenkort meer over deze Sahara Tour in de blog!


TIP: Heb je voldoende tijd en heb je zin in een dagje niksen? Overnacht in Merzouga en spendeer je dag langs het zwembad! šŸ‘™


Reistijd Merzouga - Skoura: 6 uur


Dag 6 - 7 ā‡¢ Komt tot rust in de oase van Skoura


In Skoura (of Ouarzazate) is het aan te raden om een fijne accommodatie te zoeken zodat je lekker kan bijkomen van alle indrukken en ervaringen. Het rijden door Marokko is heel goed te doen maar de afstanden zijn best groot dus het is zeker fijn om een rustmoment te creƫren. Aan de rand van de palmenoase van Skoura, zijn talloze accommodaties waar je kennis kunt maken met de traditionele Berber ambachten van het kleding en tapijten maken en pottenbakken. Maar ook de Berberkeuken is zƩƩr smaakvol en zo kan het leuk zijn om een kookworkshop te doen.


Ben je op zoek naar iets meer luxe? Slaap dan zĆ©ker twee nachten in de L'ma Lodge bij Vanessa & Xavier en laat je verwennen door het verrukkelijke eten en de magische tuin! ā˜˜ļø



Dag 8 ā‡¢ Naar Marrakech via AĆÆt-Ben-Haddou


Vanuit Skoura onderweg naar Marrakech is het zeker de moeite waard om via AĆÆt Ben-Haddou te rijden. Deze middeleeuwse stad ligt langs een rivier en staat bekend om de prachtige kasba's. De stad werd in het jaar 1987 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard en is dan ook een ware trekpleister voor toeristen. De meeste bussen arriveren rond 12.00, dus als je zorgt dat je voor die tijd op ontdekking bent gegaan dan kun je op je gemakje ronddolen door dit unieke stadje in Marokko. Meer over AĆÆt-Ben-Haddou lees je binnenkort in de MINIREISGIDS MARRAKECH.


Reistijd Skoura - Marrakech (Via AĆÆt Ben Haddou): 5 uur




Dag 9 - 10 ā‡¢ Verborgen schoonheden in Marrakech


Velen gaan enkel naar Marokko voor deze Koningsstad aan de voet van de Hoge Atlas: Marrakech. Deze mysterieuze stad is een ware mix van verborgen parels en het dagelijkse, drukke stadsleven. Na Skoura is het geen verrassing als je hier echt even moet acclimatiseren, overal om je heen gebeurt er wel iets en de scooters, ezels en marktkoopmannen vliegen je om de oren. Efficiƫnt gebruikmaken van jouw zintuigen is dan ook erg handig om te voorkomen dat je een botsing krijgt middenin de souks.


Hoewel het bruisende straatleven een waar spektakel is verwacht je op het eerste oog misschien niet dat Marrakech zoveel moois te bieden heeft. Maar zodra de deuren opengaan begrijp je eindelijk waar iedereen het over heeft. Je wordt verrast door ongekend mooie paleizen, mystieke tuinen, prachtige riads en verrassend goede restaurants. šŸŠ


Lees binnenkort alles over de leukste dingen om te doen in Marrakech in de minireisgids!



De fijnste slaapplekken in Marokko


Slapen in Marokko alleen al is een unieke ervaring: de Arabische sferen die voelbaar zijn in de riads geven een luxueus, kalmerende vibe. Steeds opnieuw verwelkomend met een kop verse muntthee word je ontvangen met een warm en liefdevol enthousiasme. Tijdens onze rondreis door Marokko hebben we op alle slaapplekken genoten van de rust, ruimte en gastvrijheid. Vind hier een overzicht met onze favoriete slaapplekken in Marokko!



bottom of page