top of page
Zoeken

DE PERFECTE REISROUTE: 3 WEKEN BACKPACKEN DOOR COLOMBIA


Plannen om te gaan reizen door Colombia? Zeker doen! Het land wist mijn hart direct te veroveren met zijn verbluffende natuur en uitgestrekte landschappen. Ook de lokale bevolking deed mijn mondhoeken krullen en aan kunstzinnigheid geen gebrek. Colombia, een land dat ondanks zijn desastreuze geschiedenis, moedig genoeg is geweest om te herrijzen. Hieronder lees je welke route ik nam tijdens mijn eerste backpack avontuur. 😊🌴



Dag 1 - 2 ⇢ Medellín


Vervoer: Taxi | Metro | Kabelbaan Duur: 50 min. - Taxi van Medellin Airport naar Medellin (Centrum)


Zodra je de luchthaven van Medellín verlaat, word je vrijwel direct verrast met een weergaloos uitzicht: een grote stad omhelst door de uitlopers van het Andes gebergte. Medellín is na Bogota de grootste stad van Colombia, een metropool waar veelzijdigheid niet te missen valt. Ondanks de nogal heftige geschiedenis, hangt in deze bijzondere stad een superfijne en gezellige sfeer. Medellin is perfect om een paar dagen rond te struinen, er valt zóveel te ontdekken. Lees in de CITYGUIDE: 3 DAGEN IN MEDELLIN meer over de fantastische bezienswaardigheden en ervaringen die je in deze stad kunt opdoen.




Dag 3 ⇢ Guatapé

Vervoer: Tuktuk | Bus | Taxi Duur: 2 uur - Bus vanuit Medellín naar Guatapé


Guatapé is een absolute aanrader voor een dagtrip! Dit kleurrijke dorpje ligt op ongeveer 2 uur rijden van Medellin. Naast gezellige restaurants & cafés, een prachtige kerk en een markt vol hebbedingetjes, vind je er een adembenemend uitzicht. Daarvoor moet je wel eerst 740 treden omhoog klimmen op de vulkanische rots El Peñol, maar dat is zeker de moeite waard! In de CITYGUIDE: 3 DAGEN IN MEDELLIN lees je alles over veelzijdig Guatapé!



Dag 4 - 5 ⇢ Cartagena


Vervoer: Tuktuk | Nachtbus | Taxi Duur: 12 uur - Nachtbus vanuit Medellín naar Cartagena

In Cartagena vind je romantische taferelen met een Cubaans tintje! Het is er nogal warm maar deze stad verdient zeker twee volle dagen om op ontdekking uit te gaan. De historische binnenstad heeft zoveel moois te bieden. Naast luxe boetiekjes vind je er ook prachtige musea en gezellige koffietentjes. Struin over de vele pleintjes, dwaal door de straten en lees de blogpost DE 7 LEUKSTE DINGEN OM TE DOEN IN CARTAGENA zodat je niks zult missen tijdens een bezoek aan deze prachtige stad!




Dag 6 ⇢ Playa Blanca

Vervoer: Bus Duur: 1,5 uur - Bus vanuit Cartagena naar Barú Playa Blanca


Een absolute must is een overnachting in een hangmat aan de Caribische kust! Het strand Playa Blanca de Barú ligt op het eiland Isla Barú, een voormalig schiereiland ten zuiden van Cartagena. Dit eiland is volledig ingesteld op toerisme en dat gaat ook zeker niet aan je voorbij als je er aankomt. Gelukkig verandert de drukte in een zee aan sereniteit zodra de zon onder gaat. Lees alle do's en dont's over het SLAPEN IN EEN HANGMAT A LA PLAYA hier!



Dag 7 ⇢ Santa Marta


Vervoer: Bus Duur: 4 tot 5 uur - Bus vanuit Cartagena naar Santa Marta


In de buurt van Santa Marta vind je het populaire Tayrona National Park. Hier zijn heel veel toffe activiteiten en mogelijkheden, heb je zin in nog meer strand en een tropisch paradijs? Ga dan naar Minca en Palomino. Verlang je meer naar een ultieme, culturele en uitdagende ervaring? Kies dan voor The Lost City Trek! Santa Marta is klein en kun je zien als dé basis voor backpackers die de trekking naar de verloren stad willen doen. Er valt niet zoveel te beleven dus boek hier maximaal 1 nacht zodat je de volgende dag relaxed kunt beginnen aan de trekking. Wij sliepen in (misschien wel) het mooiste hostel waar ik ooit geweest ben, het was er brandschoon en het had een prachtig buitenzwembad. Boek jouw nacht gemakkelijk en snel via deze link.


Dag 8 - 12 ⇢ The Lost City Trek: 'Ciudad Perdida'


Vervoer: 4WD-voertuig Duur: 3 uur - 4WD vanuit Santa Marta naar El Mamey


De allermooiste ervaring die Colombia biedt is toch wel de trekking naar de verloren stad. Ook wel ‘Ciudad Perdida’ of ‘The Lost City Trek’ genoemd. Over een paar jaar ongetwijfeld populairder dan de Machu Picchu. De Ciudad Perdida kun je in 4 of 5 dagen doen. Twijfels? Vijf! Meer tijd om te genieten van alles waarmee je door wordt omgeven en dat is niet niks kan ik je vertellen. Lees hier ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR VERTREK: CIUDAD PERDIDA.





Dag 13 - 14 ⇢ Taganga


Vervoer: 4WD - Minibus Duur: 3 uur - 4WD vanuit El Mamey naar Santa Marta 15 tot 30 minuten - Minibus van Santa Marta naar Taganga

Dit schattige vissersdorpje is echt de perfecte bestemming om even helemaal tot rust te komen. Wij sliepen bij La Casa de Felipe, een superfijn hostel met een prachtige, grote tuin. Na de trekking heb je echt behoefte aan wat kalmte, deze accommodatie is daar perfect op ingespeeld. Aan de boulevard vind je veel gezellige cafés en mocht je weer helemaal hersteld zijn dan kun je hier ook het bruisende nachtleven in duiken. Als laatste is het goed om te weten dat je hier ook je PADI kan halen voor niet al te veel geld. Dit heb ik zelf niet gedaan, maar mijn backpackmaatje Bas wel en hij had hier goede verhalen over!



Dag 15 - 17 ⇢ San Gil


Vervoer: Bus Duur: 10 uur - Bus van Taganga naar San Gil


San Gil is een stad vol avontuurlijke verrassingen. Als je de kans krijgt moet je hier zeker gaan mountainbiken met Colombian Bike Junkies of de Caving and Canyoning Tour doen vanuit SAM's Vip Hostel. San Gil is niet groot maar zit vol avontuurlijke verrassingen. Eén van de redenen waarom het ook wel wordt gezien als het hartje van de buitensport. Verder heeft San Gil een bijzonder klein centrum, deze stad zul je dan ook gauw op je duimpje kennen. Er is trouwens een foodhal waar je overheerlijke smoothies kunt scoren en dichtbij San Gil vind je een uiteenlopend aanbod aan mooie plekken om te zwemmen. Toch zijn twee dagen meer dan voldoende om deze omgeving te kunnen ontdekken.


Tip! Ga eten bij Gringo Mike's of als je van vegetarisch eten houdt bezoek dan Rama Cocina Vegetaria.


Dag 18 - 20 ⇢ Salento


Vervoer: Bus Duur: 12 uur - Bus van San Gil naar Salento (Overstap in Bogota)


Nog een hele fijne plek om te bezoeken is Salento, vooral als je dol bent op natuur en rust. Hostel La Serrana biedt de mogelijkheid om te overnachten in een tent en ook is deze accommodatie voorzien van een groot kampvuur en een restaurant waar je heerlijk kunt eten. De regio heeft een koeler klimaat ten opzichte van andere gebieden en er kan veel regen vallen. Het is dus geen overbodige luxe om warme kleding en een regenjack mee te brengen.


Salento staat met name bekend om de koloniale architectuur. Niet ver hier vandaan is de ‘Valle de Cocora’, het hoogtepuntje als je het mij vraagt. Een grote vallei waar enorme waxpalmbomen groeien, deze vallei is onderdeel van nationaal natuurpark ‘Los Nevados’. Het natuurpark biedt gelegenheid om de hele dag te wandelen. Onderweg word je vergezeld door geluiden van kolibries, die in de meest felle kleuren rond je oren vliegen. Spijtig genoeg is veel flora en fauna in dit gebied met uitsterven bedreigd. Als je de kans krijgt; nu gaan dus!




Dag 21 ⇢ Terug naar Medellín of Bogota


Vervoer: Bus Duur: 7 uur - Bus van Medellín of Bogota

De laatste dag van jouw reis kun je eenvoudig met de bus terugreizen naar Medellín of Bogota, immers gaan de meeste internationale vluchten vanaf hier. Zelf ben ik Bogota niet in gegaan dus ik kan hier helaas geen tips & tricks over kwijt aan jullie maar over Medellín kun je genoeg toffe tips lezen in de CITYGUIDE: 3 DAGEN IN MEDELLIN.



DE ULTIEME REISROUTE VOOR COLOMBIA IN HET KORT

Medellín ⇢ Guatapé ⇢ Cartagena ⇢ Isla de Barú ⇢ Santa Marta ⇢ Ciudad Perdida ⇢ Taganga ⇢ San Gil ⇢ Salento ⇢ Medellín




bottom of page