top of page
Zoeken

ONZE FAVORIETE HOTELS & RESTAURANTS OP DE MALEDIVEN


Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; wij hebben helaas geen tips voor de welbekende hutjes op het water waarin je kan overnachten. Wij hebben de Malediven on a budget bezocht, daar paste een waterbungalow niet tussen. Toch hebben we echt in luxe hotels overnacht, voor ons gevoel dan. Ik kan me voorstellen dat dit perspectief nogal uiteenloopt afhankelijk van jouw wensen maar schoon en comfortabel was het zeker. We voelden ons echte luxe paardjes. Verder is het eten op de Malediven niet echt noemenswaardig, veel voedsel moet geïmporteerd worden vanuit India of Sri Lanka dus het lijkt erg op elkaar en smaakt niet bepaald vers. We hebben echter één waar pareltje ontdekt, benieuwd welke? Lees dan snel verder!



Hotel op Hulhumale


In DE IDEALE BACKPACK ROUTE OP DE MALEDIVEN schreef ik al over ons verblijf op Hulhumale, super spectaculair. Not! Desondanks deel ik met plezier waar wij hebben geslapen. We verbleven de eerste nacht in Hotel Crystal Crown, wat prima was maar niet bijzonder. Als je op zoek bent naar een basic kamer met nogal gedateerd meubilair, dan ben je hier aan het juiste adres! Prima voor een nachtje vonden wij, alhoewel de prijs-kwaliteit verhouding niet helemaal fair was. De gratis transfer vanaf het vliegveld was wel chill. Op Booking.com heb ik dit hotel dan ook beoordeeld met een magere 7,5.


 

Hotel en restaurants op Gulhi

Hotel Sandy Heavens Maldives - Tweepersoonskamer vanaf € 75,- per nacht Gulhi is zo klein dat er ook maar een aantal accommodaties te vinden zijn. De meeste hotels worden gerund door een familie. Het is echt een ons-kent-ons community, dat voelt zeer gezellig. De eigenaar van Sandy Heaven Maldives is een jong, ondernemend en heel vriendelijk persoon. Direct bij aankomst doet hij er alles aan om jouw verblijf een onvergetelijke ervaring te maken. Wees er op tijd bij want dit hotel is meestal volgeboekt.

Premier Beach Restaurant & Hotel

Op Gulhi vind je maar een paar restaurants, Premier Beach Restaurant is er daar één van. Wij hebben hier tweemaal gegeten en dat was echt goedkoop en ook nog eens lekker! Verwacht geen hoogwaardige maaltijden geserveerd te krijgen, maar voor de Malediven was dit zeker een goed restaurant en zéér betaalbaar. Ik geloof dat tonijn op toast maar $3 was.


 

Hotel en restaurants op Maafushi

Hotel Velana Beach Hotel - Tweepersoonskamer vanaf € 69,- per nacht


Liyela Retreat Maldives - Ons favoriete plekje om te dineren op Maafushi!

Wij zijn niet bepaald het type mens dat continu terugkeert naar dezelfde plek maar dit restaurant bracht daar verandering in. Wauw! Op Maafushi zul je nergens zo lekker lunchen of dineren als bij Liyela Retreat, reken daarbij een dakterras met een geweldige vibe en je hebt verder niets meer te wensen! Keer op keer werden we weer verrast door het warme personeel en de overheerlijke maaltijden. De liefdevolle Europese manager vertelde ons dat ze twee koks hebben gescoord uit Australië en Sri Lanka. Een magische combi dacht ik zo!


bottom of page