top of page
Zoeken

DE MOOISTE TULPENVELDEN VAN NEDERLAND VIND JE HIER

Wie had dat gedacht? Prachtig uitgestrekte, kleurrijke tulpenvelden op nog geen uur rijden van Amsterdam! Nee, ik heb het niet over Lisse of de Keukenhof want dan hadden op onderstaande foto's met ons, nog vele toeristen gestaan. Hieronder lees je over de meest prachtige plekken om tulpenvelden te spotten, dat allemaal zonder bussen vol toeristen Ć©n helemaal gratis!



Het Tulpenseizoen šŸŒ·


De tulpentijd loopt van eind maart tot eind mei, maar half april tot begin mei zijn de tulpenvelden op hun best! Op veel plekken in Nederland barst het van de bloemenvelden. De meeste tulpenboederijen vind je in de provincie Flevoland, in de Noordoostpolder. Maar ook langs de kust van Nederland vind je een enorme hoeveelheid tulpenvelden.


Oorspronkelijk komen tulpen uit het Ottomaanse Rijk, vandaag de dag Turkije. Ze werden in de 16e eeuw geĆÆmporteerd naar Nederland. In 1592 schreef ene Carolus een stuk over tulpen, waardoor de bloemen razend populair werden. Zo werd zijn tuin regelmatig leeg geroofd, whoepsie. šŸ™Š Tegenwoordig zijn er gelukkig genoeg tulpen voor iedereen!



Wist je dat šŸ¤·šŸ½ā€ā™€ļø


ā‡¢ De Weense ambassadeur voor Turkije de tulpen in Nederland heeft geintroduceerd. ā‡¢ Tulpen voorkomen in het wild van Afrika en Europa tot aan het noordwesten van China. ā‡¢ Tulpen niet kunnen groeien in een warm klimaat, ze hebben een koel klimaat nodig.

ā‡¢ De tulpenbollen worden geplant in de maanden oktober en november. ā‡¢ In de eerste week van mei de meeste tulpen worden gekopt om verkocht te worden.




Bollenvelden in het noorden van Noord-Holland šŸ‡³šŸ‡±


Wij hebben een mini-tour gedaan langs de tulpenvelden in Noord-Holland boven Amsterdam. Via de A9 zijn we in de richting van Anna Paulowna gereden. Al vrij snel kom je langs prachtige velden in de buurt van Alkmaar, maar die stellen niks voor vergeleken met de velden die je nog te wachten staan! Speciaal voor jullie hebben we alle locaties gepind en achteraf een rijroute gemaakt, deze autoroute vind je onderaan de blog. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie plekken om tulpen te spotten, anders dan de Keukenhof. Rondom Petten en Anna Paulowna zijn echt talloze tulpenvelden, spring op je fiets of stap in de auto en ga zelf op ontdekking! Naast prachtige tulpenvelden zul je ongetwijfeld nog op vele andere prachtplekjes stuiten om foto's te maken. Een voorbeeld van zo'n prachtige plek zie je hieronder, dit is in Sint Maartensvlotbrug.




Exacte fotolocaties tulpenvelden šŸ“·

Om jullie niet langer in spanning te houden kun je hieronder alvast zien waar we nou precies heen zijn gegaan voor deze kleurrijke tulpenfoto's. Het is belangrijk dat je bij het bezoeken van deze locaties in je achterhoofd houdt dat het terrein is van de tulpenboeren. Zij mogen jou dan ook ten alle tijde vragen te vertrekken. Daarnaast willen de boeren de tulpen uiteindelijk natuurlijk in goede staat verkopen, wees dan ook extra voorzichtig als je foto's gaat maken. Ga niet met de hele familie middenin de velden paraderen. Ga respectvol om met de tulpen! šŸ’›



De foto's hieronder zijn genomen langs de Parallelweg šŸ“ [Slide naar rechts voor meer beelden]



De foto's hieronder zijn genomen bij de Korte Belkmerweg! šŸ“ [Slide naar rechts voor meer beelden]


Vervoer šŸš™


Langs de tulpenvelden kun je een prachtige tour doen, de locaties liggen nogal ver uit elkaar zodoende dat wij voor de auto hebben gekozen. Maar mocht je zin hebben in een dagtocht dan kun je gerust de fiets pakken. In de volgende alinea vind je de exacte rijroute.


Let op! Wil je langs de tulpenvelden gaan fietsen? Ga naar station Schagen, vanaf hier ben je het snelst in de buurt van de prachtige velden. šŸš²



Tulpentour door Noord-Holland šŸš™

Hieronder lees je welke route je kan rijden om een fantastische tulpentour door het noorden van Noord-Holland te doen. Wij adviseren om voor deze route zeker een middag de tijd voor te nemen! Je kunt ook eindigen in Anna Paulowna om daar een drankje op het terras te doen. šŸ˜Š

A) Start in Amsterdam en navigeer naar Petten, vervolgens stop je allereerst bij de Parralelweg vlak voor het dorpje Sint Maartensvlotbrug. B) In het dorpje Sint Maartensvlotburg heb je nog een aantal mooie fotografie plekken. C) Vervolgens rijd je door in de richting van Anna Paulowna, navigeer naar de Korte Belkmerweg.

D) Eenmaal aangekomen bij de Korte Belkmerweg kun je ervoor kiezen om weer verder te rijden in de richting van Anna Paulowna of om terug te keren naar Amsterdam.

Optioneel! Bloeiend Zijpe biedt regelmatig wandeldagen aan, klik hier voor meer informatie.


Wil je ook graag toffe tulpenfoto maken? šŸŒ· Koop een bosje tulpen langs de weg en neem ze mee naar de velden!






bottom of page