top of page
Zoeken

DE IDEALE BACKPACK ROUTE: 1 WEEK OP DE MALEDIVEN

We weten allemaal dat de Malediven bekend staan als dé ideale bestemming voor een huwelijksreis, toch kun je hier ook gewoon naartoe met jouw backpack en een beperkt budget. De Malediven telt maar liefst 1190 koraaleilanden, waarvan wij er zes bezocht hebben. Eerlijk is eerlijk, wij zijn echt verrast en het is dan ook niet voor niets dat ik sta te springen om deze ervaring met jullie te delen. Dit land heeft ons niet alleen veel geleerd over de onderwaterwereld, ook stonden we keer op keer versteld van de behulpzaamheid van de lokale bevolking. Wat je wens ook mag zijn, zij regelen het wel voor je! Kortom, een super fijne backpackbestemming om even tot rust te komen na een hectisch land zoals India of Sri Lanka. Hieronder lees je meer over de perfecte reisroute op de Malediven!


De beste reistijd ☀️

De beste periode om een vakantie op de Malediven te plannen is van half december t/m half april. Dit wordt het droge seizoen genoemd omdat er volop zon is en weinig neerslag. Helaas is dit ook het hoogseizoen waardoor de prijzen snel de pan uit rijzen. Mocht je voorkeur hebben voor het laagseizoen dan kun je beter in juni gaan, dan heb je meer kans op regen en harde wind maar het zal nog steeds lekker warm zijn.




Stop 1: Malé Island


Afhankelijk van hoelaat je aankomt op het vliegveld kan het handig zijn om te overnachten op Malé eiland. Verwacht hier niet te veel van, het is er erg druk en de magische stranden zijn niet direct zichtbaar. Het is een druk eiland en de meeste locals gaan hierheen om hun grote inkopen te doen. Wij hebben de fout gemaakt om te slapen op Hulhulmale, het eiland waarop het vliegveld ligt. Tijdens onze boekingsperiode was de brug van Hulhulmale naar Malé nog in aanbouw, deze is nu helemaal klaar en dat betekent dat je direct door kan vanaf het vliegveld naar Malé. Het voordeel hiervan is dat je op weg naar Gulhi geen tussenstop hoeft te maken. Let op! Op vrijdagen gaan er geen geplande speedboten waardoor je waarschijnlijk zeker weten 1 nacht op Malé zal moeten verblijven.



Stop 2: Gulhi Island

Dit eiland is zo klein dat je binnen tien minuten van het meeste noordelijke punt naar het zuiden kan lopen, maar dat maakt het eiland zeker niet minder uniek. Sterker nog, dit was echt één van onze favoriete eilanden. Op 1 minuut lopen van ons hotel vonden wij Gulhi Bikini Beach waar een ongekend mooi koraalrif leeft. Uiteindelijk zijn wij maar één nacht verbleven op dit mini eilandje maar we zouden zeker aanraden om hier minimaal twee nachten te slapen. Er is dan misschien geen vijfsterren restaurant te vinden, wel heb je het natuurschoon praktisch voor jezelf. Geniet en kom volledig tot rust!




Stop 3: Maafushi Island


Maafushi is echt 'the place to be' voor alle backpackers onder ons! Wij zijn hier 3 nachten verbleven maar hadden er heel graag nog veel langer willen blijven. Het eiland zelf is mooi maar niet spectaculair, wat Maafushi zo'n fijne bestemming maakt zijn de mogelijkheden die je er hebt om op excursie te gaan. Vanaf Maafushi hebben wij drie verschillende tours gedaan met de jongens van Shadow Palms. We hebben de halfday, fullday en Whale Shark tour met hen gedaan. Eén ding is zeker; nadat je hier geweest bent, kun je niet anders dan naar de eerste beste winkel hollen om Blue Planet II te kopen.




Stop 4: Fulidhoo Island


Dit eiland hebben wij bezocht tijdens een dagtrip, maar je kunt hier ook prima een nachtje verblijven om nog wat meer te proeven van haar schoonheid. De walvishaaien tour is vanuit hier minder ver, dat kan al een reden zijn om hier een nacht te verblijven. Fulidhoo heeft een super fijn en schoon strand waar je héérlijk tot rust kan komen. Dit in tegenstelling tot Maafushi waar de bikini beach stukken toeristischer is. Fulidhoo is erg klein, binnen 10 minuten heb je het hele eiland rondgelopen. Klein maar fijn, zullen we maar zeggen!


Stop 5: Thulusdhoo Island [Optioneel]


Thulusdhoo vonden wij wat minder leuk, maar dat kwam zeker doordat Maafushi onze verwachtingen overtrof dankzij de geweldige activiteiten die we daar hebben gedaan! Thulusdhoo daarentegen is perfect om tot rust te komen, je kunt er namelijk helemaal niks. ;) Er zijn nauwelijks restaurants en de eetgelegenheden zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven. Pasta met twee tomaatjes en een klein beetje Parmezaanse kaas of een vegetarische pizza met enkel paprika zijn luxe gerechten op dit eiland. Wat ons betreft geen must see maar mocht je er langs varen is het zeker leuk om even rond te kijken.


VERVOER: Van A naar B


Op weg naar de Malediven waren we erg enthousiast en hadden we het idee om waar mogelijk met de publieke veerboot te gaan. Die vaart kost namelijk geen drol. Puntje bij paaltje hebben we ons toch keer op keer bedacht vanwege de onhandige tijd waarop deze boot vertrok maar stiekem ook een beetje door die ruige zee op sommige dagen. Eigenlijk hebben we alle routes van eiland naar eiland afgelegd met de zogeheten 'scheduled speedboat'. Dit was wel prijziger dan we hadden gehoopt maar uiteindelijk hebben we zelfs dit gered met ons dagbudget. Benieuwd naar onze uitgaven tijdens een week backpacken op de Malediven? Lees de blog Wat kost een week backpacken op de Malediven?


DE ULTIEME REISROUTE VOOR

DE MALEDIVEN IN HET KORT Malé Island (1 nacht) Gulhi Island (2 nachten) Maafushi Island (4 nachten)


Optioneel Fulidhoo Island (1 nacht) Thulusdhoo Island (2 nachten)





bottom of page