top of page
Zoeken

ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR VERTREK: CIUDAD PERDIDA


De trekking naar de verloren stad, ook wel Ciudad Perdida genoemd, is de allermooiste ervaring die Colombia te bieden heeft! Vier (of vijf) dagen lang kun je genieten van een pad vol verrassingen. Over een tijdje is deze trekking ongetwijfeld populairder dan de Machu Picchu. Ga offline en geniet van de pure cultuur, natuur en sta versteld van de vele fenomenale uitzichten. Máár lees voordat je vertrekt onderstaande tips & tricks eerst even!




Tip 1 ⇢ Zorg dat je uitgerust bent!


Het klinkt misschien heel logisch en toch wordt de trekking door veel reizigers onderschat. Niet alleen stijg je in hoogte, ook zijn de paden soms vrij lastig begaanbaar. Het kan op sommige stukken echt pittig zijn. Eerlijk is eerlijk: een top conditie heb je niet nodig, maar een goede conditie helpt zeker wel mee. Zorg dan ook op zijn minst dat je lekker uitgerust bent zodra je begint. Geloof me, het zal de herinneringen ten goede komen! 😊





Tip 2 ⇢ Een zo licht mogelijke bepakking is geen subtiele hint!


Wees verstandig en neem zo min mogelijk mee, dit is geen subtiele hint maar echt een aanrader! Been there, done that. Wij liepen met onze backpack met vrijwel volledige inhoud (8 - 10 kg) en dat was geen pretje. Laat onnodige spullen lekker achter op het kantoor van de touroperator. Het is daarnaast aan te raden om één rugzak mee te nemen en deze te delen met jouw reispartner, indien mogelijk. Zo kun je de lasten delen en af en toe even genieten van de wandeling zonder rugzak.



Tip 3 ⇢ Neem zelfzorggeneesmiddelen mee!


Die brede glimlach die je hieronder ziet, is een aantal dagen uitgebleven. Al na de eerste dag werd ik ziek, waarschijnlijk een combinatie van de inspanning dankzij de 8 kilo bagage op mijn rug en de hoogte. Het is erg belangrijk dat je voldoende zelfzorg geneesmiddelen bij je draagt. Je zit letterlijk in 'the middle of nowhere' en daar is geen apotheek om de hoek. Neem in ieder geval voldoende ORS, paracetamol en anti-muggen spray met je mee.




Tip 4 ⇢ Zonder zwemkleding ben je nergens!


Op verschillende plekken is er tijd om een verfrissende duik te nemen, zorg dat je zwemkleding bij je hebt en een sneldrogende handdoek is ook niet geheel onbelangrijk. Bij de Decathlon koop je deze voor een prikkie, check het hier.




Tip 5 ⇢ Gore-Tex wandelschoenen zijn opzich geen slecht idee...


Het is geen must, maar wel een aanrader. Waterdichte schoenen zijn erg fijn, aangezien je meer dan eens door het water zult lopen. Wij hebben deze tocht gelopen op onze sneakers, dit is dus ook gewoon prima te doen. Maar mocht je het professioneel willen aanpakken, zorg voor goede wandelschoenen en een wandelstok. Twee jaar geleden hebben wij Lowa Renegades gekocht bij de Bever, ze lopen héérlijk! Het enige nadeel is het gewicht.




Tip 6 ⇢ Vraag naar een Engelstalige gids of leer vloeiend Spaans!


Er zijn heel veel touroperators actief die een trekking naar de Verloren Stad aanbieden. Wij hebben heel spontaan geboekt en waren uiteindelijk heel blij met de groep. We waren met elf mensen en het was een gezellige club! Helaas hadden wij wel een Spaanstalige gids waardoor één van de deelnemers alles continu heeft moeten vertalen voor ons. Als je de keuze hebt, zou ik dus zeker kiezen voor een Engelstalige gids!




Tip 7 ⇢ Vergeet niet om plezier te hebben!


Neem een setje kaarten mee, zing liedjes onderweg en steek elkaar regelmatig een hart onder de riem. Geniet van de wandeling samen en communiceer met de lokale bevolking. Vooral de kinderen vinden het maar al te leuk om de interactie aan te gaan. Onderweg hebben we een aantal keer gevoetbald op een zanderig pleintje. Hoe leuk, want dezelfde taal spreek je niet. Je leert communiceren met handen en voeten en geloof me, dat is vaak goed genoeg. 's Avonds geniet je van het vers gemaakte eten waarna er ruimte is voor kaartspellen en diepe gesprekken, dat alles in het bijzijn van kaarslicht en natuurgeluiden. 😍




Inpaklijst Ciudad Perdida


▹ Kleine backpack (max. 40 liter)

▹ (Gore-Tex) wandelschoenen ▹ Lichte kleding (die vuil mag worden) ▹ 1 Korte (sport)broek ▹ 3 Shirts of Hemdjes ▹ 1 Lange (lichte) broek (tegen de muggen) ▹ 1 Vest of trui ▹ 1 Set zwemkleding ▹ 1 Sneldrogende handdoek ▹ Beetje cash geld ▹ Fotocamera Osprey Drysack

Toilettas ▹ Tandenborstel + -pasta ▹ Toiletpapier ▹ Anti-muggen spray ▹ Zonnebrand crème ▹ ORS

▹ Paracetamol ▹ Pleisters ▹ Alcohol om te ontsmetten

Let op! Het ontbijt, de lunch en het avondeten wordt verzorgd. Je krijgt echt genoeg te eten dus maak je daar vooral geen zorgen over. Wel is het handig om wat energierepen mee te nemen voor tijdens de wandeling.




bottom of page