top of page
Zoeken

DE 7 LEUKSTE DINGEN OM TE DOEN IN CARTAGENA


Cartagena is een unieke stad die zeker niet mag ontbreken op jouw reisroute door Colombia. Deze havenstad staat vol met prachtige, koloniale gebouwen. Daarnaast vind je er goede koffie, restaurants en talloze boetiekjes waar je luxe sieraden en producten kunt kopen. Cartagena is zo'n stad waar je keer op keer verwonderd raakt omdat je er in principe alleen maar doorheen hoeft te lopen om haar schoonheid te ervaren. Toch zijn er een aantal leuke dingen die je hier kunt doen, lees snel verder om te zien wat je allemaal kunt beleven!



Vervoer in Cartagena


In Cartagena kun je eigenlijk vrijwel alles te voet afleggen, maar de stad is vrij heet en dat maakt dat het fijn kan zijn om het heetste moment van de dag (rond de klok van 12) te vermijden. Mocht je toch graag eerder op ontdekking gaan, neem dan het openbaar vervoer of de gele taxi! Aan het begin van de historische binnenstad staat een lange rij met paard en wagen voor je klaar, ga hier niet op in. Het schijnt dat veel paarden erg slecht behandeld worden, zelf heb ik dit niet gezien maar neem even een kijkje op Google en je zult de meest onprettige beelden op je beeldscherm voorbij zien komen.



1 ⇢ Dwaal door de straten van de historische binnenstad


Het oude stadscentrum van Cartagena wordt terecht het allereerst uitgelicht. Hier vind je dé meest prachtige koloniale, kleurrijke monumenten van de stad. Het centrum is opgedeeld in drie wijken, Getsemani, San Diego & El Centro. Allemaal het bezoeken waard! Er zijn genoeg citytours die worden aangeboden, maar ik zou gewoon lekker zelf gaan rondstruinen. Houd je Lonely Planet bij de hand en het kan niet missen of je hebt binnen een 1 á 2 uur alle highlights van het oude stadscentrum wel gezien.




2 ⇢ Geniet van een heerlijke lunch bij La Mulata!


In Cartagena zul je heel veel lekkere restaurantjes en cafés vinden voor een heerlijke lunch, toch kan ik het niet laten om La Mulata even uit te lichten. Wij hebben hier echt genoten van de vibe en het verrukkelijke eten. Ze serveren verse vis, en ik durf je te verzekeren dat die echt heel goed is. Niet heel verrassend want Cartagena is een havenstad, maar toch!




3 ⇢ Breng een bezoekje aan Casa de Rafael Núñez


Na de lunch ben je klaar voor de wandeling richting het voormalige huis van de vroegere president van Colombia: Rafael Núñez. Het huis bevindt zich buiten de oude stadsmuren en is vandaag de dag omgetoverd tot museum. Het is heel bijzonder om te aanschouwen hoe de president hier vroeger geleefd heeft en daarnaast kun je veel lezen over Colombia in de jaren 80. Naast zijn presidentschap was Rafael ook auteur, advocaat, journalist en politicus, waardoor zijn huis mogelijk nog interessanter wordt bevonden door velen.




4 ⇢ Geniet van het verse fruit van de straat!


Op vrijwel iedere hoek van de straat vind je wel iemand die vers fruit of andere snacks verkoopt. Cartagena leeft immers grotendeels van het toerisme. Ook zijn er veel karretjes waar je verse juices kunt krijgen, super gezond en ook nog eens heel erg lekker. Wel hebben ze een aparte gewoonte in Colombia, dat is om zout over het fruit heen te strooien. Dit vragen ze je netjes alvorens ze het overhandigen. Ik dacht; doe eens gek, probeer het gewoon. Als ik jou was, zou ik dat gewoon niet doen. 😁😖




5 ⇢ Kom tot rust in Parque di Bolívar


Vooral in het oude stadscentrum kan het in het hoogseizoen flink druk zijn, het is dan heel erg fijn om even een frisje en wat lekkers te halen om vervolgens tot rust te komen op een bankje in Parque di Bolívar. Of als je zin hebt om het stadsleven van Cartagena van een afstandje te bekijken, dan zit je hier ook helemaal op je plek!



6 ⇢ Zonsondergang vanaf de oude stadsmuur


De oude stadsmuren van Cartagena zijn een prachtige bezienswaardigheid, al helemaal tijdens zonsondergang. Haal wat lekkers bij de supermarkt en zoek een goed plekje om de zon in de zee te zien zakken.




7 ⇢ Dans mee op het plein van Bolivar


Cartagena, de stad waar muziek en kunst ook echt voelbaar zijn op straat. In de namiddag zul je al gauw merken dat er diverse acts door de hele stad worden opgevoerd. Op Plaza de Bolívar kun je je heupen losgooien bij een muzikale act. 🕺🏽



TIP! Van plan om naar Castillo de San Felipe te gaan? Ga op tijd! Wij hebben dit overgeslagen i.v.m. de mega rij die er stond. Wel een kiekje voor het kasteel kunnen maken. 😂👍🏽



De highlights van Cartagena in het kort

Casa de Rafael Núñez | Las Bóvedas | Plaza de Bolívar | Plaza de los Coches | La Mulata | Castillo de San Felipe | Catedral | El Centro | Puerta del Reloj | Iglesia de San Pedro Claver |



Verblijven in Cartagena


Tijdens ons verblijf in Cartagena sliepen we in het Mamallena hostel, deze lag in het stadsdeel Getsemaní. Vanuit hier loop je zo het oude stadscentrum in en tegenover het hostel is een rooftop bar waar je in de nachtelijke uren een drankje en een dansje kan doen! 💃🏽 Op zoek naar iets meer luxe? Kijk hier voor verschillende hotels in Cartagena!




bottom of page